X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Aventura lui ''Marco Polo'' în Moldova, la final

2 sep. 2015,, 12:45   Showbiz
4414 1
Герой клипа Zdob şi Zdub решил обойти Молдову пешком перед отъездом в Италию
Foto: noi.md
Va străbate întreaga Moldovă pas cu pas. Este vorba despre italianul Marco Povero, cunoscut mai mult ca "Marco Polo" din videoclipul trupei Zdob şi Zdub pentru piesa "Moldovenii s-au născut".

Tânărul, care este voluntar în ţara noastră, a decis să cunoască mai bine meleagurile mioritice înainte să plece înapoi acasă. Astfel, el va porni la drum alături de un prieten.

Cei doi tineri vor porni de la sud spre nord, adică vor merge de la Giurgiuleşti până la Criva. Astfel, ei ar urma să parcurgă 520 de kilometri.

Prima noapte o vor petrece la bunica de la Văleni, pe care a cunoscut-o în timpul filmărilor alături de zdubi.

Marco se declară îndrăgostit peste cap de Moldova.

"Ideea asta îmi aparţine. Eu am fost în Moldova trei ani jumate şi acum am să plec şi m-am gândit ca să merg prin toată Moldova, prin toate locurile pe care le cunosc să văd persoane pe care le cunosc şi să-mi iau un rămas bun cumva", a spus voluntarul.

Pentru că drumul va fi lung, băieţii şi-au luat doar strictul necesar.

"Tot ce avem este aici pe noi. Asta sandale de rezervă, am încălţăminte şi apă, asta de mâncat, lenjerie intimă, ştergar", a adăugat voluntarul.

Nici bani nu au prea mulţi.

"Nu avem mult. Cred că vreo două sute de euro, poate", a zis Marco.

Planul pentru această călătorie a fost făcut din timp. Chiar dacă pe parcursul călătoriei ar putea dormi şi în corturi, Marco spune că vrea să stea la oameni pe care i-a cunoscut de-a lungul anilor de voluntariat.

"Avem un plan cu etape făcute, aşa aproximativ dar destul de flexibil. Totuşi ne-am gândit să mergem la persoane pe care le cunoaştem, cum am spus", a conchis italianul.

Marco Povero a ajuns în Moldova în anul 2012, în cadrul unei misiuni sociale. La sfârşitul lunii septembrie, acesta se va întoarce în Italia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?