X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ghimpu i-a acuzat pe partenerii occidentali ai RM de complicitate la sustragerea miliardelor

31 aug. 2015,, 12:00   Politică
6412 11
Гимпу обвинил западных партнеров в РМ в соучастии в краже миллиардов
Foto: newsmaker.md
Președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu condideră că partenerii ocidentali sînt de asemenea responsabili de sustragerea miliardelor de lei, care s-a produs în instituțiile bancare ale țării, deoarece au văzut prea bine, ce se întîmplă, dar au tăcut. Declarația a fost făcută în cadrul interviului acordat postului de radio Europa Liberă.

„Toţi au văzut. Doar au văzut cum decurge actul guvernării, au văzut că se fură. Din 2011 se spunea că se fură Banca de Economii. Invers, în loc să zică: „Bravo Ghimpu”, m-a presat Fondul Monetar să votez atunci 400 de milioane credit pentru Banca de Economii. Şi ei nu au văzut ce se întâmplă la noi? Problema cheie, ştim cu toţii, e la Procuratura Generală şi nu am susţinere de la parteneri. Lumea consideră că eu nu vreau.”

Liderul liberalilor a dat de înțeles că, cu toate promisiunile autorităților, miliardul, mai curînd, nu va fi returnat. În orice caz, personal Ghimpu nu crede aceasta.

„Ei au spus în Parlament că miliardul va fi returnat. Am crezut aceasta, iar acum nu mai cred”, - a declarat liberalul.

În același timp Ghimpu neagă totalmente vina sa în criza produsă în Moldova și spune că a fost constrîns să accepte conlucrarea cu PLDM și PDM pentru a salva vectorul european al țării noastre.

Vă amintim că sustragerea miliardelor de lei din sistemul bancar al țării a cauzat creșterea tarifelor și a prețurlilor la produsele alimentare. Pînă în prezent n-au fost identificați culpabilii de această crimă, iar investigațiile continuă să se tergiverseze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?