Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La mulţi ani, Drochia: Hramul oraşului – o adevărată sărbătoare (FOTO)

30 aug. 2015,, 13:00   Societate
16215 2

В Дрокии на Храме города состоялся грандиозный концерт (ФОТО)
Foto: ru1.md

Interpreţi autohtoni îndrăgiţi, dar şi vedete internaţionale, cvartetul Amadeus din România şi „Блестящие” din Rusia au evoluat într-un concert în aer liber organizat de Primăria Drochia cu suportul Fundaţiei “Renato Usatîi”, care a oferit drochienilor un teren de joacă pentru copii şi ajutoare materiale de câte 2000 de lei pentru veteranii de război.

Ziua oraşului Drochia a fost sărbătorită cu mare fast în acest an. Manifestările dedicate hramului au avut loc pe parcursul întregii zile şi au culminat cu un concert grandios desfăşurat în centrul oraşului.

Oaspeţii Spectacolul oferit de Primăria Drochia cu suportul Fundaţiei “Renato Usatîi” a adunat în centrul oraşului peste 30 de mii oameni, veniţi la sărbătoare din toate raioanele de nord a ţării. Publicul a avut parte de cinci ore de neuitat împreună cu Natalia Gordienko, Constantin Moscovici, formaţia românească „Nemuritorii” şi multaşteptatele vedete internaţionale trupa „Блестящие” din Rusia şi cvartetul Amadeus din România, care au creat o adevărata atmosferă de sărbătoare.

De o primire călduroasă şi aplauze furtunoase a avut parte şi primarul oraşului Drochia, Nina Cereteu, care a adus sincere felicitări drochienilor cu ocazia Zilei Oraşului, exprimându-şi bucuria că este alături de concetăţenii ei în această zi importantă.

“ Mă bucur că am onoarea să fiu aici alături de voi şi să mă implic în proiectele de dezvoltare a oraşului pe care ni-l dorim cu toţii mai înfloritor, confortabil pentru noi şi pentru copii noştri. Împărtăşesc ideile tuturor drochienilor şi voi susţine cu mare drag ideile, ce vor contribui la prosperarea oraşului nostru. Vă aduc sincere felicitări şi urări de bine cu ocazia Zilei Oraşului. Fie ca această sărbătoare să aducă în casele Dvs. lumină, bunătate, fericire şi succese. Astăzi aduc mulţumiri celor care m-au susţinut în toată această perioadă şi vă îndemn să muncim în continuare împreună pentru a avea o viaţă mai bogată din punct de vedere material şi cultural, stabilitate social şi armonie interetnică. La mulţi ani , Drochia!”, a declarat Nina Cereteu.

Multaşteptat să iasă în faţa publicului a fost şi liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, fără de care sărbătoarea hramului nu ar fi fost la fel de frumoasă.

“Vă felicit cu ocazia Zilei Oraşului şi vă doresc sănătate şi bunăstare. Vă mulţumesc tuturor că aţi susţinut-o pe Nina Cereteu la funcţia de primar, am demonstrat prin cifra de 80% că ei fac ce pot, iar noi tot ce dorim, vă mulţumesc mult! I-am promis Ninei că o voi ajuta în calitate de primar. Săptămâna trecută am avut o vizită oficială de lucru în oraşul Nijnii Novgorod, unde am discutat acordul de colaborare între regiunea Nijegorodsk şi raioanele de nord ale Moldovei. I-am spus guvernatorului că nu reprezint doar oraşul Bălţi, ci şi toate raioanele de nord şi sud ale ţării, unde avem primari. Ieri la Bălţi a venit viceguvernatorul oraşului Sankt Petersburg cu ocazia Zilei Independenţei, iar deja pentru data de 17 septembrie avem programată o întâlnire oficială de semnare a unui acord de colaborare între Sankt Petersburg şi raioanele de nord ale Moldovei. Vom mai avea surprize pentru voi, iar astăzi vă ofer în dar din partea Fundaţiei „Renato Usatîi” un teren de joacă pentru copii, deoarece am spus de multe ori că trebuie să avem mai mulţi copii şi câte 2000 de lei pentru veteranii din Drochia.”, a spus Usatîi de pe scena din centrul Drochiei.

Sărbătoarea a culminat cu un grandios foc de artificii.

Cu ocazia hramului localităţii sărbătorit pe 28 august, Fundaţia „Renato Usatîi” a mai oferit în dar câte un teren de joacă satelor Nagornoe din raionul Râşcani, satului Răuţel din raionul Făleşti şi satului Sturzovca din raionul Glodeni.

DSC_0035IMG_3076IMG_3098IMG_3183DSC_0158IMG_3255IMG_3296IMG_3272DSC_0252DSC_0256IMG_3415IMG_3170DSC_0276DSC_0362DSC_0370DSC_0193DSC_0417IMG_3903IMG_3920DSC_0427

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?