X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Armament: China se pregateste sa socheze o lume intreaga!

28 aug. 2015,, 01:00   Externe
6010 0

Foto: romaniantv.net

Cu prilejul paradei militare organizata la inceputul lunii septembrie in cadrul manifestarilor dedicate implinirii a 70 de ani de la sfarsitul celui de-al doilea Razboi mondial, China va expune rachete ce pot reprezenta o amenintare reala la adresa fortelor navale ale Statelor Unite, sustine publicatia americana National Interest.

Potrivit revistei mentionate, intr-un viitor apropiat, comunitatea internationala se va convinge de progresul inregistrat de China in domeniul tehnologiei balistice. Ultimele creatii ale expertilor militari chinezi vor constitui o provocare serioasa pentru SUA in cazul unui conflict pe mare, crede National Interest.

Astfel, la repetitia generala din 23 august si-au facut aparitia, in premiera, racheta balistica cu raza medie de actiune DF-26 si racheta balistica intercontinentala DF-5. DF-26 poate ajunge la baza navala americana din Guam, in timp de DF-5 este cea mai puternica racheta a Chinei.

Potrivit comandantului adjunct al statului major al regiunii militare Beijing, Wang Shun, pentru parada de la inceputul lunii septembrie au fost mobilizate, printre altele, "11 unitati de infanterie, 27 formatiuni de arme si 10 formatiuni de avioane de lupta".

"84% din armamentul care va participa la defilarea militara nu a fost niciodata vazut de marele public", a subliniat oficialul chinez. Detaliind, National Interest noteaza ca este vorba inclusiv de DF-21D, satelitul de interceptare a rachetelor inamice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?