X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Dodon: Republica Moldova are nevoie de un Lukaşenko, de un Putin în fruntea statului

26 aug. 2015,, 14:22   Politică
4772 13

Dodon: Republica Moldova are nevoie de un Lukaşenko, de un Putin în fruntea statului
Foto: unimedia.info

Republica Moldova are nevoie de un Lukaşenko, de un Putin în fruntea statului, care într-o modalitate autoritară să impună legea în Republica Moldova. Cel puțin așa susține președintele Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru europalibera.org, informează UNIMEDIA.

Potrivit socialistului, deputații nu sunt în stare să aleagă un șef de stat potrivit, iar acest lucru trebuie făcut de către popor.

Consider că în Parlamentul Republicii Moldova un astfel de preşedinte (n.r. asemenea lui Lukașenko sau Putin) nu poate fi ales, deoarece grupurile de interese partinice niciodată nu vor ajunge la un consens ca să aleagă o persoană puternică din partea unui partid sau a altuia, sau o persoană care nu o controlează. Şi în acest sens în Parlament poate fi ales sau o legumă, sau un clovn. De aceea Partidul Socialiştilor pledează deschis şi vom face tot posibilul, pentru a modifica Constituţia, preşedintele să fie ales direct de popor. Poporul, 85% dintre cetăţeni, doresc alegerea directă a preşedintelui. Şi acesta va fi unul dintre obiectivele de bază ale socialiştilor în următoarele luni”, a precizat Dodon.

Deși nu a precizat prin ce metode va încerca să modifice Constituția, liderul PSRM susține că situația din țară se va normaliza după alegerile anticipate, care potrivit acestuia sunt inevitabile.

„Aceste alegeri parlamentare anticipate pot fi provocate prin nealegerea preşedintelui ţării sau prin criză politică. Sunt convins că această criză politică, provocată de sute de mii de oameni în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ar putea duce la demisia guvernului şi a preşedintelui ţării. Nu văd nicio problemă dacă se vor schimba partidele şi pe stânga şi pe dreapta. Important este să vină oameni noi, oameni care vor dori şi vor începe să rezolve în sfârşit acele probleme cu care se ciocnesc cetăţenii Republicii Moldova. Partidele oligarhice vor avea de pierdut în urma alegerilor parlamentare anticipate”, a punctat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?