Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Socialiștii pregătesc o acțiune de amploare în Chișinău

25 aug. 2015,, 14:52   Politică
4395 19

Socialiștii pregătesc o acțiune de amploare în Chișinău
Foto:basarabia.md

Începînd cu 27 august, reprezentanții PSRM vor demara o serie de proteste antiguvernamentale în toate raioanele țării. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul formațiunii, Igor Dodon, notează NOI.md.

Programul mitingurilor va culmina cu o acțiune de amploare desfășurată la Chișinău, la finele lunii septembrie - începutul lunii octombrie, a mai spus Dodon.

„Îndemnăm cetățenii să iasă masiv la proteste pașnice, care au drept scop înlăturarea oligarhilor de la guvernare. Vom protesta în toate raioanele, de la Briceni pînă la Cahul, de la Ungheni pînă la Ștefan Vodă, după care toți împreună venim la Chișinău. Dacă sîntem consolidați, această toamnă va fi ultima toamnă a oligarhilor, din istoria modernă a Republicii Moldova”, a precizat Dodon.

Liderul socialiștilor a mai menționat că situația economică se înrăutățește, iar programul propus de Fondul Monetar Internațional va genera noi probleme. „Ne așteaptă vremuri dificile, deprecierea monedei naționale va continua, aceasta este unica lor șansă să încaseze bani la bugetul de stat, depreciază leul pentru ca să aibă mai multe încasări de la intrările din importuri. Așteaptă FMI cu mîna întînsă, de parcă o să-i scape din această situație”, a spus Dodon.

Politicianul a reiterat că PSRM pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate și pentru alegerea președintelui prin vot direct.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?