X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Ștanski: "Noi" idei despre operațiunea de pacificare

25 aug. 2015,, 14:25   Politică
4660 2
Штански: Только мне аббревиатура МММ напоминает об известной авантюре?
Foto: eurasianews.md
Nina Ștanski, șefa diplomației din stînga Nistrului, a comentat în rețelele sociale declarația lui Ghenali Altuhov, însărcinat cu afaceri al Ucrainei în Moldova, care a calificat drept ineficientă operațiune de pacificare din Transnistria și a îndemnat la substituirea pacificatorilor cu o misiune internațională multilaterală , transmite NOI.md.

„Cum pot fi luate în serios atare enunțuri, cînd sînt făcute de un reprezentant al unei țări, unde zeci de observatori militari participă la operațiunea de pace de pe Nistru, în cadrul căreia sub egida Federației Ruse s-a reușit de a asigura nu numai participarea în comun la operațiunea de pace a contingentelor părților în conflict (cîndva chiar beligerante), dar și eficiența de invidiat, apropos, pentru toată experiența mondială de pacificare?”, - se întreabă Nina Ștanski.

Potrivit diplomatei de la Tiraspol, „propunerea privind „o oarecare misiune internațională de pace” în locul operațiunii comune de pacificare acest reprezentant al Ucrainei ar trebui s-o discute cu locuitorii orașului Bender, care i-ar fi relatat, cum sub tirul de obuze din anul 1992 ei se tîrau pe burtă cu copiii pe asfaltul încins spre adăposturi, fiind țintiți de pe acoperișurile blocurilor și de lunetiștii venetici. Acești locuitori i-ar fi spust diplomatului ucrainean, cum încă în îndepărtatul an 1992 Ucraina, Rusia, România și Moldova au organizat fără participarea RMN o misiune de observatori (cu abilități de pacificare). Numai că observatorii militari desemnați, cu excepția celor ruși, au fost primii, care s-au evacuat de pe teritoriul conflictului cum numai în iunie1992 în orașul Bender au răsunat primele împușcături. Unii au dispărut cu vreo două ore înaintea primelor focuri de armă. Probabil, aveau intuiția bună sau a fost altceva… Pur simplu, au fugit. Noi ținem minte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?