X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Unii membri ai CNI se opun luptei cu corupţia

25 aug. 2015,, 10:00   Societate
3197 1
Некоторые члены НАК "противятся борьбе с коррупцией"
Foto: crime.md
Reformarea Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), care va permite îmbunătăţirea mecanismelor de combatere a corupţiei în rândurile funcţionarilor de stat, nu este sprijinită de unii membri ai comisiei, care preferă să nu schimbe sistemul, afirmă preşedintele CNI, Anatol Donciu.

Solicitat de corespondentul agenţiei "Infotag", el a spus că reforma CNI este parte a Strategiei de reformare a sistemului judiciar, şi are drept scop transparentizarea activităţii funcţionarilor.

"În ultimul an am realizat un volum mare de lucru în ceea ce priveşte reformarea comisiei, însă modificările la legislaţie, propuse componenţei precedente ale Guvernului, nu au fost sprijinite de unii miniştri. O situaţie similară se stabileşte şi la CNI, unii membri ai cărei consideră inoportună modificarea mecanismelor de influenţare a demnitarilor. Trebuie să fie clar că reforma este necesară nu de dragul reformei, ci pentru îmbunătăţirea situaţiei din sistemul judiciar", a explicat Donciu.

Potrivit spuselor sale, CNI are nevoie de pârghii suplimentare pentru a influenţa demnitarii, care reuşesc să evite responsabilitatea pentru încălcarea legii.

"Nu avem eficienţa necesară în activitatea CNI. Cineva chiar spune că sunt interesat de această reformă şi urmăresc interese proprii, dar să fim sinceri - în cazul reformării comisiei voi fi primul care-şi va pierde funcţia. Problema principală constă în necesitatea de a depolitiza structura. Unii membri ai CNI, inclusiv eu, au fost numiţi în funcţii din recomandările fracţiunilor parlamentare, da consider că aceasta nu este un motiv de a închide ochii la încălcările colegilor de partid. Din păcate, opinia mea nu este împărtăşită de unii colegi din comisie. Unora le este bine sub influenţă politică şi să protejeze interesele unei formaţiuni politice în activitatea CNI", a spus Donciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?