X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Poroșenko anunță noi arme pentru armata ucraineană

23 aug. 2015,, 22:30   Externe
5297 2

Foto: agerpres.ro

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat sâmbătă noi arme pentru armata țării, în ciuda unor eforturi reînnoite de a se ajunge la pace în regiunile din est devastate de război, relatează agenția DPA. Până la sfârșitul anului, armata ar trebui să fie echipată cu 400 de vehicule suplimentare și echipamente militare pentru a lupta împotriva separatiștilor proruși, a declarat el la o întâlnire cu soldați în regiunea din estul Ucrainei Harkiv.

Atât armata ucraineană cât și rebelii au anunțat tiruri sâmbătă și mai multe persoane au fost rănite. Înaintea unor discuții de pace cu cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande la Berlin luni, Poroșenko a dat puține speranțe unei soluții rapide a conflictului, notează DPA.

"Amenințarea militară din Est va fi în centrul preocupărilor noastre pentru următorul deceniu", a avertizat el. Ucraina consideră Rusia drept un "agresor" în conflict. Kievul afirmă că Moscova îi sprijină pe rebeli cu arme și combatanți, dar Kremlinul neagă acuzațiile. Poroșenko a subliniat că necesitatea de a moderniza și dota armata cu noi arme este o prioritate. Ucraina cere de mult timp arme Occidentului, dar guvernele din Uniunea Europeană și Statele Unite au respins cererile.

Poroșenko a mai declarat că Kievul a reușit să primească 500 de unități de echipament militar special din străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?