X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

PLR acuză Guvernul de acţiuni concertate cu compania Avia Invest

22 aug. 2015,, 11:00   Societate
3127 0

Foto: noi.md

Conducerea Partidului Liberal Reformator (PLR) consideră că Guvernul, Agenţia Proprietăţii Publice şi compania Avia Invest (FR) au un acord privind concesionarea Aeroportului Chişinău.

Copreşedintele PLR, Oleg Bodrug, a comunicat corespondentului "Infotag" că şedinţa Curţii de Apel Chişinău, planificată pentru începutul lunii august, a fost din nou amînată din cauza poziţiei unice a reprezentanţilor Guvernului şi ai agentului economic.

"Reprezentantul Avia Invest a promis să fie la şedinţa de judecată pe 6 august, dar din motive necunoscute nu s-a prezentat la audieri. Cînd judecătorul a propus ca şedinţa să fie amînată din cauza absenţei unei din părţi, reprezentanţii Agenţiei Proprietăţii Publice au sprijinit decizia. Evident că autorităţile nu-şi doresc ca aeroportul să revină în proprietatea statului şi poartă negocieri secrete cu Avia Invest", consideră el.

Potrivit lui Bodrug, Prim-ministrul Valeriu Streleţ, de asemenea, nu este interesat de această problemă.

"Noi cerem returnarea aeroportului deja de doi ani, dar de fiecare dată vedem cum autorităţile întreprind noi scheme pentru a nu o admite. În curînd noi vom discuta cu avocaţii noştri următoarele acţiuni", a spus copreşedintele PLR, subliniind că nu exclude posibilitatea depunerii unui recurs pentru tergiversarea intenţionată a audierilor de judecată.

Colegul său de partid, fostul deputat Valeriu Saharneanu, de asemenea, consideră că Guvernul la fel acţionează în interesele Avia Invest.

"Guvernul şi Agenţia Proprietăţii Publice închide ochii la faptul că decizia de concesionare a aeroportului a fost luată de un guvern demisionat. Legalizarea tranzacţiei a avut loc cu grave abateri de la lege", a scris el pe blogul său.

Conform deciziei CA, următoarea şedinţă de judecată va avea loc pe 21 octombrie.

Guvernul a decis concesionarea aeroportului Chişinău unei companii ruseşti în baza rezultatelor concursului desfăşurat în 2013. PLR consideră că decizia este ilegală şi a atacat-o în judecată. Audierile au fost amînate de repetate ori şi liberal reformatorii acuză sistemul judiciar din RM de părtinire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?