X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

MAI a găsit ac de cojocul proprietariilor maşinilor străine care încalcă regulile de circulaţie

22 aug. 2015,, 09:30   Societate
6402 2

Foto: noi.md

Ministerul de Interne a găsit o soluţie pentru a-i sancţiona pe proprietarii maşinilor înmatriculate în străinătate, care încalcă Regulamentul Circulaţiei Rutiere, dar nu achită amenzile. Autorităţile îşi propun să-i tragă pe dreapta chiar la frontieră. Astfel, poliţia a semnat un acord cu Serviciul Vamal, iar vameşii vor avea acces la baza de date a MAI.

"În momentul în care se stabileşte că cetăţeanul are contravenţie de domeniul rutier. Agenţii constatatori de care sînt şi serviciul vamal au dreptul să-şi fixeze aceste încălcări. Face constatarea încălcării. În aceeaşi zi materialele se remit organului competent cu dreptul de a aplica sancţiuni", a spus şeful Serviciului Tehnologii Informaţionale Ministerul de Interne, Dan Chiriţa.

Potrivit lui Dan Chiriţa, şoferii care îşi vor recunoaşte abaterile se vor alege cu un proces- verbal şi îşi vor putea achita amenzile într-un termen stabilit. Cei care însă nu vor fi de acord, vor suporta consecinţele. Una dintre acestea este interdicţia de a cumpăra vinieta. Măsurile vor fi putea puse în aplicare după ce va fi elaborată o variantă finală de colaborare între cele două instituţii.

Statisticile Centrului Unic de Monitorizare a Traficului Rutier arată că 10 la sută dintre abateri sînt comise de către proprietarii maşinilor înregistrate în stînga Nistrului, în străinătate, dar şi de cei care tranzitează Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?