X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Socialiștii au acționat în judecată ANRE-ul

20 aug. 2015,, 14:50   Societate
2385 0

Socialiștii au acționat în judecată ANRE-ul
Foto : moldnews.md

Reprezentanții PSRM au depus o cerere de chemare în judecată împotriva hotărîrilor Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, de a majora tarifele la gazele naturale și energia electrică. Cererea a fost depusă de deputatul Vasile Bolea și consilierul municipal Ion Ceban la Judecătoria sectorului Rîșcani, informează NOI.md.

Potrivit lui Ion Ceban, deciziile cu privire la majorarea tarifelor au fost adoptate ilegal și există toate premisele ca instanța să le dea cîștig de cauză.

„Considerăm că ce se întîmplă este un genocid, acțiune îndreptată premeditat împotriva cetățenilor țării noastre. Vom încerca pe toate căile posibile să obținem anularea acestor majorări, cu atît mai mult că există temei real pentru asta, legea a fost încălcată. Trebuie să ne revendicăm drepturile. ANRE-ul și-a asumat aceste decizii, evident, sub presiunea oligarhilor”, a punctat Ion Ceban.

Consilierul municipal a îndemnat cetățenii să se alăture demersului semnat de socialiști, fie să formuleze în nume propriu o cerere de chemare în judecată. „Noi sîntem gata să-i asistăm din punct de vedere juridic, îi îndemnăm să se alăture cauzei noastre”, a adăugat Ceban.

Precizăm că în urma deciziilor aprobate de ANRE, tariful la energia electrică s-a majorat cu 37 la sută, în timp ce la gazul natural - cu 15 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?