X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Anul acesta, în Chișinău, vor fi plantați circa 25 mii de pomi și arbuști

20 aug. 2015,, 13:00   Capitala
2954 0
В этом году в Кишиневе будут посажены 25 тысяч деревьев и кустарников
Foto: trm.md
În curînd se apropie sezonul de înverzire a capitalei, și anume plantarea copacilor. În toamna anului curent, urmează a fie plantați circa 25 mii de arbori și arbuști, informează NOI.md.

Potrivit șefului Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Eliferii Haruța, arborii și arbuștii sunt plantați toamna, deoarece primăvară temperaturile cresc foarte repede, lucrătorii din asociație nu reușesc să-i ude și aceștia, în cele din urmă, nu se înrădăcinează.

„Anul acesta, în Chișinău sunt preconizați a fi plantați circa 20-25 mii de arbori și arbuști. Printre copacii plantați se numără specii precum teiul, arțarul, castanul, salcîm de cîteva specii”, a declarat pentru NOI.md, Eliferii Haruța.

Plantarea arborilor se efectuează în locurile unde din careva motive aceștia lipsesc: au fost defrișați, s-au uscat sau au fost accidentați.

„În primul rînd vor fi plantați arbori pe marginea străzilor, acolo unde aceștia au fost defrișați. Spre exemplu: str. Vasile Alecsandri, Serghei Lazo, Vasile Docuceaev, bd. Constantin Negruzzi. Apoi se vor planta copaci în pădurile-parc, acolo unde aceștia au fost defrișați, s-au uscat, sunt bolnavi”, a completat șeful „Spații verzi”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?