X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Saakașvili: Proiectul "Novorossia" de fapt, nu a existat

20 aug. 2015,, 11:12   Externe
5031 3

Foto: abc.net.au

Președintele Rusiei Vladimir Putin a renunţat la proiectul "Novorossia", pentru că era sigur că va fi în măsură să anexeze întreg sudul Ucrainei după scenariul din Crimeea.

Despre aceasta fostul președinte al Georgiei, guvewrnatorul regiunii Odesa Mihail Saakasvili a declarat într-un interviu pentru "Novaya Gazeta", transmite obozrevatel.com.

"Poate că s+a bazat pe rapoarte excesiv de optimiste, poate a căzut în euforie din cauza Crimeei, dar proporţiile rezistenței ucrainene el nu le-a estimat cortect. Vorbind pragmatic, el a ratat momentul, pentru că în luna aprilie, probabil, Ucraina încă nu ar putea opune o rezistenţă prea mare. Ei bine, nimeni nu înțelegea, era de neconceput. În Georgia, de asemenea, mulți nu conştientizau. Şi în luna aprilie, probabil ar putea relativ uşor să spargă un coridor spre Crimeea, ocupînd tot sudul Ucrainei - dar aceasta ar fi o operațiune militară făţişă", - a spus Saakașvili.

Saakașvili, de asemenea, a dat asigurări că niciun proiect "Novorossia", de fapt, nu a fost, iar oameni care susțin agresorul, au existat întotdeauna.

"Există agresiunea rusă, cu sprijinul unei părţi mici de pînă la zece la sută din populația locală. Colaboraţioniştii care ar susţine agresiunea străină au fost dintotdeauna. Uneori ei îşi creează şi simboluri de stat. Pentru a nu fi numiţi colaboraţionişti", - a declarat fostul președinte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?