Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Fost viceministru al Educației: Nefiind membru de partid nu ai ce căuta la minister

20 aug. 2015,, 10:48   Politică
3999 2

Fost viceministru al Educației: Nefiind membru de partid nu ai ce căuta la minister
Foto : abcnews.md

Fostul viceministru al Educației Liliana Nicolaescu-Onofrei, care a depus recent cerere de demisie, susține că a fost nevoită să renunțe la acest post, la sugestia noului ministru Corina Fusu. Funcționara a precizat că noua conducere a Ministerului își propune să distrugă ce a fost construit de fostul ministru Maia Sandu și echipa sa, notează NOI.md.

„Semnele de pînă acum nu sînt deloc bune, se vrea o demolare a ceea ce a fost construit... Am decis că voi putea să rămîn, în cazul în care voi fi ascultată. Luni însă doamna Fusu nu a avut nici o propunere pentru mine. Înțeleg că s-a discutat. Înțeleg și cu cine s-a discutat. Nefiind membru de partid, nu ai ce căuta. Am rugat-o sa-mi zică așa cum este - înțeleg prea bine ce se întîmplă și voi depune cererea. «Așa facem» , mi-a răspuns”, a menționat fostul viceministru.

Potrivit ei, opiniile și propunerile foștilor săi colegi, care au rămas să activeze la minister, nu sînt luate în seamă.

„Sînt șocată că doamna Fusu lucrează zi de zi cu Crudu. Da, acel Crudu pe care am fost nevoiți, «mulțumită» sistemului nostru judecătoresc, să-l reangajăm la minister. Doamna Fusu, înțeleg că faceți parte dintr-un partid care v-a cerut sa acceptați această funcție. Permiteți-mi să vă spun, cu toată sinceritatea, că depinde doar de dumneavoastră dacă veți reuși să deveniți un ministru adevărat”, a adăugat Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Precizăm că niciunul dintre viceminiștrii Educației, care au activat pe parcursul mandatului deținut de Maia Sandu nu au rămas în funcție. Atît Igor Grosu, cît și Liliana Nicolaescu-Onofrei au depus cereri de demisie. Noii viceminiștri au devenit Cristina Boaghi, care este membru PL, și istoricul Ion Șișcanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?