Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4040

Centrul de Diagnostic a suspendat ilicit programările pacienților cu poliță medicală

18 aug. 2015,, 15:00   Societate
2278 0

Centrul de Diagnostic a suspendat ilicit programările pacienților cu poliță medicală
Foto : mednews.md

În urma unei investigații efectuate de către experții Companiei Naționale de Asigurări în Medicină(CNAM) la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală(CRDM), s-a constat că suspendarea programărilor pacienților cu poliță medicală s-a efectuat în mod ilicit, informează NOI.md.

„Suspendarea de către CRDM a programărilor pentru investigațiile făcute în vaza asigurării medicale obligatorie, începînd cu 1 august 1015, reprezintă o abatere esențială de la prevederile contractului din 2015 de prestare a serviciilor, încheiat între CRDM și CNAM” a declarat vicedirectorul general al CNAM, Iurie Osoianu.

Aceasta este concluzia la care au ajuns experții care au efectuat investigație la CRDM.

Astfel, în primele șapte luni ale anului curent CRDM a prestat servicii de 38 milioane 600 mii de lei, depășind cu 11 milioane 310 mii lei suma prevăzută în contract pentru perioada respectivă. Contractul de finanțare semnat pentru acest an între CNAM și CRDM este de 51 milioane lei.

Tot în cadrul investigației s-a constat că unii prestatori de asistență primară din teritoriu nu au asigurat îndeplinirea integrală a pachetului de servicii medicale incluse în programul unic al asigurărilor de asistență medicală. Altfel spus, aceștia au economisit banii proprii și s-au folosit de sursele CRDM. În aceste cazuri, CNAM urmează să efectueze investigații la aceste instituții.

„CRDM nu a împlinit planul pentru întregul an. Contractul este pînă la 31 decembrie. Conform acestuia, noi acceptăm situațiile sezoniere de fluctuație a pacienților. Aceasta poate fi și o tactică a CRDM pentru a acoperi aceste luni cînd fluctuația este mai mică” a menționat Iurie Osoianu. Din spusele acestuia, CRDM nu v-a fi sancționat. În cazul în care pînă la sfîrșitul anului CRDM va mai avea nevoie de finanțare din partea CNAM, vor fi alocate alte fonduri pentru a acoperi cheltuielile necesare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?