Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Vlah: Ghimpu a decis să cîștige dividende politice

17 aug. 2015,, 11:03   Politică
6580 6
Влах: Гимпу решил завоевать политические дивиденды
Foto: kommersant.ru
Înainte de a pleca în vacanță Mihai Ghimpu s-a pronunțat împotriva creării unui grup de lucru permanent al Parlamentului RM și Adunării Generale a Găgăuziei, zădărnicind inițiativa spicherului Adrian Candu.

„Prin intermediul acestui pas dl Ghimpu a decis să cîștige anumite dividende politice în rîndurile electoratului său și să-i amenințe cu degetul pe găgăuzi: chipurile, dacă eu am decis să blochez soluționarea unei probleme, voi dovedi că pot face acest lucru”, a spus bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul unui interviu acordat unui post de televiziune, relatează NOI.md.

Ea mai consideră că gestul lui Mihai Ghimpu, în calitate de politician, a fost unul incorect. „Dacă în acest caz dumnealui nu-și va tempera ambițiile, acest lucru va genera anumite tulburări. Ar fi mai corect și mai bine dacă conducerea Parlamentului ar putea să unească toate forțele sănătoase pentru binele țării, chiar dacă acestea nu fac parte din coaliție. Deoarece atunci cînd în regiunea găgăuză totul este soluționat în mod pașnic și liniștit, de pe urma acestui fapt are de cîștigat țara, și acesta ar fi un mesaj și pentru Transnistria, și pentru partenerii externi, și pentru alți participanți ai tuturor proceselor”, consideră bașcanul.

Potrivit ei, dacă există problema cu dl Ghimpu, atunci de ce nu discută cu dl Voronin? „Singurul partid care avea o poziție neclară a fost Partidul Comuniștilor. Dacă ar fi clar că ei sunt dispuși să voteze crearea acestui grup, voturile liberalilor ar fi în genere inutili”, a specificat Irina Vlah.

Valeriu Streleț care făcea parte din componența grupului precedent în calitate de deputat, a promis fiind deja în funcția de Premier că la toamnă Parlamentul va reveni la examinarea acestei chestiuni. Reamintim că proiectul a fost aprobat de partenerii noștri de dezvoltare care au fost de acord să finanțeze activitatea acestui grup.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?