X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Protest nocturn la Piaţa Centrală: Peste o sută de comercianţi au împiedicat o tentativă de evacuare a tarabelor

14 aug. 2015,, 09:00   Societate
5553 2

Foto: bani.md

Peste o sută de comercianţi, care vînd unelte din fier, au manifestat aseară la Piaţa Centrală din capitală pînă la miezul nopţii, baricadîndu-se pe teritoriul tîrgului. Oamenii au împiedicat astfel o tentativă a administraţiei întreprinderii municipale de a le evacua tarabele, pentru a ridica în locul acestora un centru comercial.

În timpul protestului la Piaţa Centrală şi-a făcut apariţia şeful Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor. Ion Ştefăniţă, ales recent în funcţia de consilier municipal pe listele Platformei Populare Europene, a acuzat conducerea tîrgului că ar încerca să construiască un centru comercial fără a avea toate actele perfectate.

Acuzaţiile, însă, sînt negate de către şeful de la Piaţa Centrală, ales şi el recent în funcţia de consilier municipal, doar că din partea Partidului Liberal.

Mai mult, Ion Stratulat spune că nu renunţă la ideea de a construi un centrul comercial şi că evacuarea tarabelor se va face altă dată.

Amînarea procesului de evacuare a tarabelor i-a determinat pe comercianţi să renunţe deocamdată la protest şi, în toiul nopţii, au plecat pe la casele lor. Manifestaţii similare au fost organizate începînd cu 2013, atunci cînd a demarat reconstrucţia Pieţei Centrale. Lucrările nu pot fi încheiate întrucît vînzătorii de produse din fier nu vor să elibereze tarabele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?