X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Negruţa: Sistemul e în prăpastie agăţat de un fir

13 aug. 2015,, 12:15   Politică
5597 5
Негруца: Система висит на волоске над пропастью
Foto: ipn.md
Astăzi ar fi trebuit să aibă loc şedinţa Consiliului Economic de pe lîngă premier, la care a fost invitat şi fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa. Însă el a decis să nu accepte invitaţia, explicînd refuzul pe blogul său, informează NOI.md.
În titlul postării, ex-ministrul a redat ideea principală: „Consiliul Economic al RM în criză”. Veaceslav Negruţa a primit invitaţia prin e-mail. În scrisoare era menţionat faptul că urmează să fie discutate măsurile anticriză.

„Am scris şi eu despre crize – probabil de aici şi invitaţia, - crede Negruţa. - Sau poate au greşit adresa electronică?”

Mai departe el menţionează: „E bine că e recunoscută, şi oficial, criza (simţită de toţi, dar nu din plin deocamdată). Cam tîrziu.

Dar nu e una. Şi mai toate crizele sînt generate de sistem, de voi – cei de la putere.”
Invitaţia nu va fi acceptată. Ex-ministrul a explicat motivul, punct cu punct, foarte emoţional şi dur:

„Cînd am vorbit în 2011 – nu am fost auzit. Şi eram colegi. Şi ieșeam dintr-o criză atunci”.

Cînd am scris în 2012 – mi s-a făcut dosar ca să nu mai scriu. Că rămîn urme. Şi eram colegi şi atunci. Altfel de colegi.

Cînd am depus cerere de demisie în 2013 – aţi crezut că vouă vi se poate totul, inclusiv, banca. Nu mai eram colegi.

A fost şi 2014 – o să fie în memorie multă vreme. Despre asta se va mai scrie mult. Şi nu doar în presă. Volume întregi.

Sîntem în 2015 – nu accept să stau alături cu sistemul. Cu cei care-l reprezintă. Sistem care a făcut rău, mult rău, cetăţenilor care nu sînt parte din sistem. Pentru că sistemul avea alte planuri. Vom respecta distanța. Și nu doar eu. Vi s-au schimbat cumva planurile acum? La margine de prăpastie?

Aţi rămas singuri. Lipsiţi de credibilitate. Lipsiţi de susţinere. Aici şi în afară. O meritaţi!

O să mai scriu. O să ajut Moldova să-şi revină. Voi, însă sunteţi sistemul, în prăpastie agăţat de un fir. Şi acest sistem nu are cum face pasul înapoi. Pentru că drumul lui e înainte”, concluzionează Veaceslav Negruţa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?