X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Veste bună pentru cei care au poliţă medicală

13 aug. 2015,, 09:07   Societate
3837 0

Foto: tv7.md

Pacienţii care au poliţă medicală vor fi din nou deserviţi gratuit de Centrul Republican de Diagnosticare, începînd de astăzi. Anunţul a fost făcut pentru Publika TV de către ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan. Asta după ce instituţia a încetat să mai presteze servicii fără taxă, pe motiv că banii alocaţi pentru acest an au fost deja epuizaţi.

"S-a luat decizia de a reveni la prestarea serviciilor gratuite în baza poliţei şi în baza biletului de trimitere. Problema a fost remediată, urmează în scurt timp să primim şi raportul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină privind gestionarea financiară a acestei instituţii şi vor urma şi sancţiunile necesare pentru persoanele care se fac responsabile", a declarat Ruxanda Glavan.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a creat o comisie care va analiza cheltuielile efectuate pînă acum de Centrul Republican de Diagnosticare.

Săptămîna trecută, instituţia medicală a anunţat că încetează să mai facă investigaţii gratuite, cu excepţia pacienţilor care s-au programat pînă în data de 1 august şi a celor în stare gravă, din lipsă de bani.

Bugetul alocat instituţiei pentru anul 2015 este de 51 de milioane de lei, iar recent a fost suplimentat cu încă şase milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?