Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Usatîi: Ceva nu iese la socoteală

13 aug. 2015,, 10:15   Politică
12852 5
Foto: noi.md
„Troleibuzele, procurate recent pentru Bălţi, din împrumutul acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, nu sunt o achiziţie chiar rentabilă.” Aceasta este concluzia noului primar, Renato Usatîi, informează NOI.md, cu referire la pagina web a politicianului.

În opinia primarului de Bălţi, autorităţile municipiului au încheiat un acord de împrumut cu BERD, conform căruia, vor trebui achitate suplimentar din buget 3% anual. Direcţia de troleibuze nu poate achita creditul, perioada de graţie a căruia expiră în ianuarie 2016. Lunar, vor trebui plătite 2,3 milioane de lei, în timp ce venitul companiei constituie doar 1,6 mil. de lei.

Pe pagina sa din reţelele sociale, Renato Usatîi a scris referitor la acest subiect: „Ceva nu iese la socoteală. Şi cum să iasă, dacă în oraş preferinţa este acordată transportul privat, şi nu celui municipal. Vom rezolva această problemă. Rutele transportatorilor privaţi şi rutele de troleibuz nu trebuie să coincidă sau, cel puţin, asemenea coincidenţe nu ar trebui să aducă prejudicii”.

Primarul de Bălţi a reamintit că administraţia anterioară „a promis acum cîţiva ani reforme în transport, dar aşa şi nu le-a mai realizat. Încă mai există funcţionari, care lucrează direct în beneficiul cîtorva companii de transport, ajustînd corespunzător orarele de circulaţie a troleibuzelor. Le vom spune adio acestor tovarăşi”.

Renato Usatîi a mai promis că în septembrie va trimite auditori la Direcţia de troleibuze. „Sînt multe probleme acolo, sigur, există încălcări, dar şi multe speculaţii – menţionează primarul. – Între timp, de luni, auditorii vor verifica trei întreprinderi municipale. Nu doar cei verificaţi sînt şocaţi, dar şi auditorii”. Se pare că rapoartele lor vor deveni bestselleruri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?