X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Duca a propus să fie premiați vînătorii care omoară cîini vagabonzi

13 aug. 2015,, 09:30   Societate
3494 3

Foto: cugetliber.ro

Președintele Academiei de Științe a Moldovei îndeamnă Asociația Vînătorilor și Pescarilor din Moldova să-i premieze pe cei care vor împușca cel mai mare număr de cîini și vulpi fără stăpîn.

În cadrul ședinței Guvernului, Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, a propus să fie premiați acei vînători care vor împușca cel mai mare număr de cîini și vulpi fără stăpîn.

Duca a spus că reducerea numărului de animale sălbatice este legată nu numai de acțiunile vînătorilor, deși există și acest factor. Dacă e să vorbim de iepuri, în Moldova numărul lor este de 7 – 8 ori mai mic decît cel al vulpilor. De asemenea avem și foarte mulți cîini vagabonzi care prezintă un pericol pentru puișorii de păsări și pentru iepurașii nou-născuți. De aceea academicianul se adresează Asociației Vînătorilor Și Pescarilor cu propunerea ca să li se dea premii persoanelor care vor nimici cît mai multe animale fără stăpîn. Pentru că și acestea reprezintă un factor ce contribuie la reducerea numărului de animale sălbatice în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?