X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

ANRE i-a eliberat S.A. Furnizarea Energiei Electrice Nord licenţa pentru dreptul de a livra energie electrică

12 aug. 2015,, 14:15   Societate
3943 0
Foto: noi.md
S.A. Furnizarea Energiei Electrice Nord, creată recent prin reorganizarea întreprinderilor de stat de distribuţie a energiei electrice RED Nord şi RED Nord-Vest, a obţinut licenţa pentru dreptul de a livra energie electrică la tarife reglementate.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), decizia este dictată de cerinţa legislaţiei de liberalizare a pieţei energetice, conform căreia operatorii reţelei sunt obligaţi juridic să separe activitatea de distribuţie de cea de livrare a energiei electrice la tarife reglementate.

Cerinţele au intrat în vigoare din 1 ianuarie 2015. Conform acestora, RED-urile se vor ocupa doar de distribuţia energiei electrice, iar întreprinderea nouă de livrarea acesteia.

Anterior, o reorganizare similară a fost desfăşurată la cea mai mare întreprindere de distribuţie a energiei electrice din Moldova RED Union Fenosa, în rezultat fiind creată compania Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, ce se ocupă de livrarea energiei electrice la tarife reglementate consumatorilor din centrul şi sudul republicii.

Decizia ANRE include planurile de implementare în Moldova a Pachetului energetic II, care prevede ajustarea legislaţiei moldoveneşti la cea europeană în domeniul liberalizării pieţei energiei electrice în folosul consumatorilor finali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?