X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

S-au redus cazurile de înec. Oamenii sunt îndemnați în continuare la vigilență

12 aug. 2015,, 13:15   Societate
2723 0
Сократилось количество случаев гибели людей на воде. Спасатели призывают к бдительности
Foto: vedomosti.md
Serviciul Salvatori atestă în acest an o descreştere semnificativă a numărului de înecuri, comparativ cu anii precedenți. Potrivit datelor statistice, de la începutul anului în lacurile şi iazurile din Moldova s-au înecat 29 de persoane. Această dinamică reprezintă cel mai bun rezultat din ultimii 4 ani.

Totodată, echipa Salvatori atenționează că perioada estivală este cea mai periculoasă din punct de vedere al siguranței. Și asta pentru că vara tot mai mulți locuitori ai țării preferă să-şi petreacă timpul liber pe plajele iazurilor sau lacurilor, necunoscând unde este permis scăldatul şi cum ar trebui să acționeze pentru a salva pe cineva de la înec. De asemenea, “accidentele de înec se întâmplă din cauza nerespectării regulilor, precum: scăldatul în locuri neautorizate, folosirea alcoolului şi scăldatul pe timp de noapte", specifică ofiţerul de presă al SPCSE, Liliana Puşcaşu.

Astfel, reprezentanţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale recomandă tuturor cetăţenilor să-şi supravegheze copiii la scăldat și să ia aminte de regulile de comportament pe plaje și în apă.

La rândul lor, locuitorii spun că, pentru a evita cazurile de înec, autorităţile responsabile trebuie să monteze mai multe panouri de avertizare şi să împrejmuiască locurile în care scăldatul este interzis.

Conform statisticii, în anul 2012, au fost înregistrate 107 cazuri de înec, în 2013 – 79 cazuri, iar în 2014 au decedat 31 de oameni în iazurile şi lacurile din ţară. De la deschiderea sezonului estival, pe teritoriul ţării au fost înregistrate 3 cazuri de înec.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?