X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Streleț, la sfat cu ambasadorii acreditați la Chișinău

11 aug. 2015,, 16:50   Politică
2796 1

Streleț, la sfat cu ambasadorii acreditați la Chișinău
Foto : gov.md

Republica Moldova rămîne în topul statelor prioritare pentru Guvernul Cehiei, în ceea ce privește furnizarea asistenței pentru dezvoltare. Declarația aparține ambasadorului Republicii Cehe la Chișinău, Jaromír Kvapil, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu premierul Valeriu Streleț, informează NOI.md.

Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea organizării vizitei prim-ministrului Cehiei, Bohuslav Sobotka, în Republica Moldova. Ambasadorul a exprimat disponibilitatea Guvernului pe care îl reprezintă de a iniţia noi proiecte în domenii precum: medicina, energetica, construcţii, agricultura.

Tot astăzi, premierul Streleț a avut o întrevedere cu ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman. Diplomatul suedez a reiterat necesitatea continuării reformelor, în special în sectorul justiției, intensificării luptei cu corupția și îmbunătățirii climatului investițional. Potrivit lui Tersman, principalele sarcini ale noului guvern sînt asigurarea stabilității sectorului bancar și recăpătarea încrederii partenerilor de dezvoltare.

Precizăm că Cehia și Suedia se numără printre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. În ultimii 12 ani, în Moldova au fost realizate peste 50 de proiecte cu sprijinul Cehiei, în sumă de circa 14 milioane de euro.

Guvernul suedez finanțează, în prezent, proiecte în valoare de 37 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?