X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Streleț: Nu mă simt confortabil cînd sînt perceput ca un individ conformist

11 aug. 2015,, 09:51   Politică
3328 1

Streleț: Nu mă simt confortabil cînd sînt perceput ca un individ conformist
Фото: noi.md

Premierul Valeriu Streleț susține că părerea unor formatori de opinie precum că nu ar avea ambiția necesară pentru a reforma sistemul este eronată. În cadrul unui interviu acordat portalului „Unimedia”, liberal-democratul a precizat că și-a trasat, în calitate de premier, obiective mai ambițioase decît predecesorii săi, notează NOI.md.

„Nu mă simt deloc confortabil fiindcă apar ca un individ mai conformist, mai maleabil care într-un fel nu ține la niște principii sau obiective, ceea ce nu este adevărat. Eu am obiective de reformă poate chiar mai ambițioase decît predecesorii care au fost propuși pentru acest post și n-au întrunit consensul necesar. Eu am și o viziune de punere în practică a acestor obiective”, a punctat Streleț.

Premierul a mai menționat că obiectivul reformării instituțiilor de drept, prevăzut în programul de guvernare, va fi în scurt timp pus în practică. Acesta a adăugat că este de datoria Parlamentului să evalueze prestația conducătorilor instituțiilor de drept și să decidă asupra demisiei lor.

„Această resetare înseamnă responsabilitate, independență și niciun fel de subordonare politică. Starea de spirit în societate a atins un punct de fierbere care nu poate fi ignorat. Procesul trebuie să continue, chiar și cei mai puțin experți înțeleg ce se întîmplă, de ce nu sînt pedepsiți cei vinovați”, a explicat Valeriu Streleț.

Întrebat dacă guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, va fi demis, premierul nu a exclus că se poate ajunge și la o asemenea finalitate. „Trebuie să fie evaluată prestația Băncii Naționale, dacă a utilizat toate instrumentele de care dispunea. E de competența Parlamentului să evalueze și să aplice măsurile care se cer”, a spus Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?