Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Protest la Piaţa Centrală din capitală

6 aug. 2015,, 09:45   Societate
2160 0

Foto: jurnal.md

Un nou protest la Piaţa Centrală din capitală. Zeci de oameni, care comercializează unelte din fier, au ieşit iarăşi în stradă fiind nemulţumiţi că administraţia pieţei îi alungă de la tarabe, întrucît pe locurile lor de comerţ ar urma să fie construit un centru comercial.

Vînzătorii se tem că noile spaţii vor fi multe prea scumpe pentru buzunarul lor. Responsabilii dau însă asigurări că preţurile vor fi rezonabile. Cu toate acestea, s-a lăsat cu scandal.

Mai mult, comercianţii acuză administraţia Pieţei Centrale că ar recurge la ameninţări pentru a-i obliga să elibereze tarabele.

Directorul întreprinderii municipale „Piaţa Centrală” neagă însă că s-ar face presiuni asupra arendaşilor şi spune că viitoarele spaţii comerciale vor fi oferite la preţuri rezonabile.

Mai mult, potrivit lui Stratulat, pînă la finalizarea construcţiei comercianţii îşi vor putea desfăşura activitatea la alte tarabe, amenajate în preajma pieţei, pe strada Mitropolit Varlaam. Acest lucru nu-i mulţumeşte însă pe protestatari.

Proteste similare sînt organizate încă din 2013, atunci cînd a demarat reconstrucţia Pieţei Centrale, iar lucrările nu pot fi încheiate întrucît comercianţii de produse din fier nu vor să-şi elibereze tarabele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?