X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Demisii și numiri la Guvern

5 aug. 2015,, 15:36   Politică
4474 5

Demisii și numiri la Guvern
Foto : trm.md

Fostul ministru al Mediului Sergiu Palihovici a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului. Hotărîrea a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Palihovici a mai activat în cadrul Cancelariei de Stat în perioada anilor 2014-2015.

„Este un om de stat care cunoaște foarte bine regulile de funcționare a Cancelariei de Stat. Cred că vom avea o adevărată achiziție de valoare în echipa noastră”, a precizat premierul Valeriu Streleț.

Tot astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat numirea juristei Cristina Boaghi, care este membru PL, în funcția de viceministru al Educației. Aceasta a activat în cadrul Direcției juridice a Parlamentului în calitate de consultant principal. Candidatura acesteia a fost propusă de ministrul Corina Fusu.

„Am optat pentru candidatura acestei tinere ținînd cont de experiența pe care o are în domeniul juridic și pentru că sînt pentru promovarea femeilor la funcții înalte în stat. În al treilea rînd, Cristina Boaghi este o persoană integră”, a precizat Fusu.

La ședința de astăzi, Guvernul a aprobat și demisia din funcție a viceminiștrilor Muncii Sergiu Sainciuc și Gheorghe Țurcanu. În calitate de viceministru, în cadrul instituției a fost propusă candidatura lui Boris Gîlcă. Acesta a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie și deține titlul de doctor în medicină.

Guvernul a aprobat și demisia lui Iurie Carp din funcția de director al Agenției pentru Siguranța Alimentelor, interimatul urmînd a fi asigurat de vicedirectorul instituției, Grigore Porcescu. Fără șef a rămas și Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale, întrucît actualul conducător Eugen Bodarev a depus cerere de demisie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?