X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Platon: În Moldova străinii sînt atrași de tururile vinicole și agropensiuni

5 aug. 2015,, 14:45   Business
3573 1
Платон: иностранцев в Молдове привлекают винодельческие туры и агропансионы
Foto: noi.md
În Moldova nu mai sînt populare tururile sexuale între turiştii străini, dar creşte interesul faţă de tururile vinicole, pensiunile rurale şi atracţiile turistice din ţară, consideră directorul general al Agenţiei Turismului, Nicolae Platon.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează interviul acordat de acesta ziarului "Panorama", Platon a menţionat că "tururile sexuale prin Moldova au fost populare pînă în 2007".

"După ce cu acest fenomen a început să se ocupe departamentul special al MAI, numărul turiştilor, care vin în ţară cu acest scop a scăzut", a spus el, menţionînd că "cel mai des pentru asemenea «plăceri» în Moldova veneau turişti din Turcia".

Potrivit lui Platon, cetăţenii străini sînt atraşi în Moldova de tururile vinicole, pensiunile rurale şi bucătăria locală, vizitarea cetăţenilor, mănăstirilor şi complexului turistic în aer liber "Orheiul Vechi".

Vorbind despre ceea ce îi motivează pe turişti să nu vină în Republica Moldova, Platon a recunoscut că conflictul regional din Ucraina îi determină pe cetăţenii străini să ocolească şi Moldova.

"În 2014, în turismul intern s-a înregistrat o descreştere. Adică, dacă în 2013 în ţară au venit peste 95 de mii de turişti, atunci în 2014 – doar 93,8 mii", a spus directorul Agenţiei Turismului, adăugînd că "un alt motiv este instabilitatea politică, calitatea dubioasă a serviciilor şi conflictul transnistrean".

"Un singur turist nemulţumit poate convinge 15 clienţi, iar dacă persoana pleacă mulţumită din ţară, atunci poate atrage alţi 6 turişti noi", a subliniat Nicolae Platon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?