Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Streleț: Concurența politică trebuie eliminată din Guvern

5 aug. 2015,, 11:13   Politică
2719 2

Streleț: Concurența politică trebuie eliminată din Guvern
Foto: obzormd.com

Prim-ministrul Valeriu Streleț nu exclude că miniștrii care nu își vor exercita în mod corespunzător atribuțiile ar putea fi schimbați. Șeful executivului susține că a convenit deja cu partidele coaliției că va lua deciziile care se impun în cazul în care vor exista abateri de la obiectivele stipulate în programul de guvernare. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova, informează NOI.md.

„Pînă nu avem proba contrarie, nu pot să-mi exprim satisfacția sau nemulțumirea față de colegi. Pornesc de la premisa că partidele care au delegat miniștrii își asumă responsabilitate. Am convenit cu ambele fracțiuni că atunci cînd vor apărea anumite situații ce trebuie corectate, nu voi ezita să discut cu colegii de cabinet, să emit anumite dispoziții scrise, iar dacă nu vor fi executate anumite sarcini, firește că atunci voi apela la partidele care au delegat acești miniștri pentru a lua ulterior decizia”, a specificat Streleț.

Premierul a adăugat că unul dintre obiectivele sale majore este să elimine competiția politică din Guvern și să instituie o concurență a randamentului și eficienței. „Dacă Guvernul își trasează corect direcțiile sale strategice, prioritare în primele 100 de zile și pune o temelie sănătoasă, cred că mai departe va merge bine”, a spus Streleț.

În opinia lui Valeriu Streleț, componența unui guvern ideal ar arăta în felul următor: „Într-un format ideal, desigur ne-am dori un guvern format din absolvenții noștri ai prestigioaselor instituții de învățămînt din Vest. Ei sînt foarte mulți, doar că trebuie sistematizată această listă”, a menționat premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?