Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Localitățile în care primarii au cîștigat alegerile la limită

4 aug. 2015,, 12:38   Politică
3008 2

Localitățile în care primarii au cîștigat alegerile la limită
Foto : noi.md

În nouă localități din Republica Moldova, primarii au fost aleși la limită, cu un vot sau două diferență. Totodată, în multe dintre aceste cazuri, decizia a fost luată după ce a avut loc renumărarea voturilor, relevă datele unui raport prezentat astăzi de Asociația „Promo-LEX”, informează NOI.md.

Raportul arată că la renumărarea voturilor pentru scrutinul din 14 iunie, în satul Pîrlița, raionul Soroca, două buletine au fost declarate nevalabile. Astfel, candidatul la funcția de primar Ivan Mazniuc din partea PSRM, care a acumulat 208 voturi a rămas cu 206 voturi, iar contracandidatul acestuia, Buzurniuc Gheorghe, din partea PLDM, cu 207 voturi a fost declarat învingător.

O situație similară s-a atestat în satul Coșernița, Criuleni, ambii candidați acumulînd cîte 325 de voturi. În urma renumărării, candidatul Alexei Cibotar (PDM) a cîștigat alegerile cu trei voturi în plus față de contracandidatul de la PSRM, Feodor Țipa. În satul Vișniovca, r. Cantemir, diferența dintre candidatul PLDM, Olga Pac, și cel al PDM, Andrei Pîslari, a fost de numai un vot – 341 la 340.

În satul Topala, r. Cimișlia, candidatul Ivan Gribineț (PDM) a acumulat 230 de voturi – 50,00% din cele valabil exprimate. Acestuia nu i-a ajuns doar un vot ca să cîștige alegerile. Astfel, la alegerile repetate, contracandidatul lui Gribineț, Nadejda Costaș, de la PLDM a cîștigat scrutinul cu 238 de voturi, devansînd-ul pe primul cu două voturi.

Tot cu o diferență de două voturi au fost desemnați primarii în localitățile Frumușica, raionul Florești, Etulia, Găgăuzia, Bilicenii Vechi din Sîngerei și Florițoaia Veche, raionul Ungheni.

Precizăm că Asociația „Promo-LEX” a desfășurat campania „Ieși la vot!”, care a avut drept scop promovarea și încurajarea votului informat și conștient în rîndul alegătorilor din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?