Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Austria au fost reţinuţi militarii americani care se îndreptau în Ucraina

3 aug. 2015,, 19:00   Externe
6064 4

Foto: nr2.ru

Autoritățile austriece au reținut pe aeroportul internațional din Viena nouă puşcaşi marini americani, care au fost trimiși în Ucraina să participe la exerciții militare, informează joi ediția americană Stars and Stripes, citată de inforesist.org.

Întîrzierea s-a datorat actelor pentru armele de foc întocmite în mod necorespunzător. Incidentul a avut loc săptămîna trecută.

"Au fost opriţi atunci cînd tranzitau Viena cu documente de călătorie ale NATO", - a declarat reprezentantul Comandamentului European al forțelor armate americane, locotenent-colonelul David Westover.

Pușcașii marini au zburat cu un zbor comercial din Alaska în Ucraina pentru a lua parte la exercițiul military Saber Guardian - 2015. Potrivit lui Westover, serviciul de securitate al aeroportului a descoperit în bagajele pușcașilor marini arme M16 și pistoale, care nu au fost declarate. După aceasta armele a fost confiscate, iar militarii trimişi la interogatoriu.

Ulterior, pușcașilor marini le-au fost întoarse armele, dar ei au fost nevoiți să se întoarcă înapoi la baza din Alaska.

Potrivit Stars and Stripes, Austria nu este membră NATO, dar permite tranzitarea teritoriului său trupelor străine, dacă se îndreaptă la exerciții militare sau să participe la operațiuni de menținere a păcii.

În același timp, în cadrul unui briefing de presă purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat, Mark Toner a refuzat să ofere comentarii în acest sens, referindu-se la lipsa de informații cu privire la acest incident.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?