X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Dosarul licitațiilor trucate rămâne pe masa procurorilor

3 aug. 2015,, 17:15   Societate
2946 0

Dosarul licitațiilor trucate rămâne pe masa procurorilor. Noi prognoze
Foto : deschide.md

Dosarul licitațiilor trucate va fi expediat în instanța de judecată până cel târziu la jumătate lunii august, declară pentru Deschide.MD, Prim-viceprocurorul general, Eduard Harunjen. Asta deși, un ultim termen anunțat în acest sens era finele lunii iulie.

Potrivit lui Harunjen, responsabilii de dosar au primit recent rezultatele ultimelor expertize. A rămas doar una care presupune evaluarea totală a prejudiciului cauzat în urma infracțiunii anchetate și respectiv finalizarea părții tehnice a dosarului.

Dat fiind faptul că infracțiunea a fost săvârșită pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, precum și în mai multe raioane, cel mai probabil dosarul va fi examinat de instanța sectorului în care se află organul de urmărire penală, în cazul dat - Judecătoria Buiucani.

Amintim că într-un interviu anterior, Eduard Harunjen declara pentru portalul nostru de știri că acest dosar va ajunge pe masa judecătorilor până la finele lunii iulie.

Pe 8 aprilie 2015, 16 persoane au fost reţinute de către procurorii anticorupţie, fiind suspectate de implicarea în dosarul licitaţiilor trucate. Aceştia mai erau suspectaţi de luare şi dare de mită şi de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Printre cei reţinuţi era ex-ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, care se presupune că ar fi coordonat achiziţiile; Alexandru Coman, directorul Agenţiei Medicamentului; Ghenadie Grib, şef adjunct al Agenţiei Achiziţii Publice şi câţiva directori de instituţii medicale. Conform reprezentanţilor CNA, aceştia luau 5-10% din suma licitaţiei pentru a aranja lucrurile în aşa fel încât firmele lui Ceaicovschi să câştige.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?