X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Autoritățile Găgăuziei solicită Guvernului Moldovei și ANRE să revadă tarifele

3 aug. 2015,, 16:15   Societate
2340 0
Власти Гагаузии просят правительство Молдовы и НАРЭ пересмотреть тарифы
Foto: mg.by
Comitetul executiv al Găgăuziei le solicită Guvernului Republicii Moldova și Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să revadă tarifele la energia electrică și gazele naturale. Autoritățile de la Comrat propun ca majorarea tarifelor să fie anulată sau păturile social vulnerabile să primească compensații, informează NOI.md.

Informația a fost comunicată de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul ședinței Comitetului executiv, amintind că decizia ANRE cu privire la majorarea tarifelor la energia electrică și gazele naturale a intrat în vigoare la 31 iulie, după publicarea în Monitorul Oficial”.

Irina Vlah și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că această decizie va avea un impact negativ asupra nivelului de trai al cetățenilor de rînd. „Este necesar de întreprins un șir de măsuri pentru a schimba situația creată în acest sector”, a menționat bașcanul.

Irina Vlah a subliniat că autoritățile autonomiei găgăuze nu pot influența la modul direct procesul de formare a tarifelor.

„Va fi corect, dacă din numele Comitetului executiv ne vom adresa ANRE și noului prim-ministru cu solicitarea de a soluționa această problemă. Prima variantă este micșorarea prețurilor. Dacă această variantă nu este posibilă, atunci trebuie de elaborat un proces de compensare pentru categoriile social vulnerabile ale populației”, a menționat Irina Vlah.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?