Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

„Orașul și culturile lui” vor fi prezentate în cadrul unei reflecții colective

3 aug. 2015,, 16:00   Capitala
2250 0
«Город и его культуры» будут представлены в рамках коллективных размышлений
Foto: obzormd.com
Filosoful și teoreticianul culturii, Ovidiu Țichindeleanu invită să descoperiți „Orașul și culturile lui”, pe data de 4 august, în cadrul unei reflecții colective, informează Noi.md.

Evenimentul se va petrece în incinta Casei Zemstvei Guberniale (Zpațiu), la ora 18.00.

Aceste prezentări ce vor avea loc marți seara fac parte din ciclul „Orașul și culturile lui”, unde se propune abordarea din multiple perspective – istorică, antropologică, filosofică, politică, economică, artistică – tema orașului și a vieții urbane.
Orașul modern este un mediu în care proliferează și coexistă forme diferite de organizare a economiei și spațiului. Spațiile publice ale orașului sînt printre cele mai expuse zone aflate sub presiunea puterilor dominante, dar sînt și locuri de expresie ale prezentului comunității. În acest capăt al tranziției postsociale, drepturile de locuire și asociere publică au devenit precare, iar spațiile private au dobîndit autoritate asupra tuturor celorlalte tipuri de spații. Care sînt relațiile, economiile și direcțiile în care poate fi recîștigat orașul de locuitorii săi? Care sînt conceptele existente/concurente ale orașului, și ce concept de oraș ar fi de dorit șia r fi fezibil, în acest context, pentru cîștigarea unei dimensiuni comunale a Chișinăului?

La acestea, dar și multe alte întrebări, se va încerca a afla răspunsul în cadrul acestui ciclu de prezentări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?