X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Prim-ministru: Misiunea FMI ar putea veni în prima decadă a lunii septembrie

3 aug. 2015,, 11:45   Economie
2408 4

Prim-ministru: Misiunea FMI ar putea veni în prima decadă a lunii septembrie
Foto : vesti.md

Autorităţile se aşteată ca o misiune a Fondului Monetar Internaţional să vină în Moldova în prima decadă a lunii septembrie. Până atunci, executivul urmează să întreprindă mai multe acţiuni pe plan intern, în mod prioritar în domeniul financiar-bancar, unde FMI solicită soluţii prompte. Declaraţiile au fost făcute luni, 3 august, de către premierul Valeriu Streleţ, după şedinţa operativă a Cabinetului de miniştri.

„Au fost date dispoziţii pentru pregătirea Comitetului pentru stabilitate financiară, pe care urmează să-l avem miercuri, în mai multe probleme care sunt importante, o parte din care vor fi făcute publice”, a declarat premierul. Comitetul pentru stabilitate financiară urmează să analizează informaţiile Băncii Naţionale a Moldovei şi să formuleze recomandări.

Premierul a menţionat că pe linia executivului au fost puse sarcini în ceea ce ţine de eventuala încetare a activităţii celor 3 bănci, pentru că acest proces presupune o serie de acţiuni prealabile, cum ar fi transferul conturilor, transferul funcţiilor de plată a pensiilor şi indemnizaţiilor sociale, acţiuni de reangajare a personalului etc. În funcţie de răspunsurile primite ca urmare a indicaţiilor date, miercuri urmează deja să fie adoptate decizii, a declarat primul ministru.

Lichidarea celor trei bănci problematice – Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank – este recomandată de către experţi şi partenerii de dezvoltare ca o soluţie pentru a depăşi criza din sistemul bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?