Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Armata Ucrainei este cu moralul la pamant, sutine FT

1 aug. 2015,, 19:00   Externe
8003 13

Foto: lenta.ru

In ultimul an, in randul fortelor armate si al societatii s-a accentuat sentimentul de nemultumire fata de conducerea politica si militara a Ucrainei, afirma publicatia britanica Financial TImes.

Soldatii ucraineni desfasurati in estul tarii isi pierd increderea in presedinte si guvern, sustine FT. Militarii care au stat de vorba cu ziaristii britanici se plang de conditiile in care sunt nevoiti sa traiasca si sa-si desfasoare activitatea si il acuza pe seful statului ca promoveaza o politica incorecta, care nu face altceva decat sa intretina incalcarea acordului de incetare a focului in regiune.

"De ce nu vine presedintele si aici? Sa vada cu ochii lui cum suntem aprovizionati", citeaza FT declaratia unui soldat pe nume Vasili. Porosenko prefera sa viziteze poligoanele aflate departe de zona de conflict si sa treaca in revista noile tipuri de armament, care tot intarzie sa ajunga pe linia frontului, a continuat acelasi militar.

In opinia corespondentului FT, aceasta stare de spirit este tipica pentru armata ucraineana. "In acest razboi care nu mai ia sfarsit, ei se simt carne de tun", comenteaza autorul articolului. Potrivit constatarilor jurnalistului britanic, increderea in conducerea tarii scade nu numai printre militari, dar si la nivelul societatii in ansamblul ei. FT reia, in acest sens, rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul international de sociologie de la Kiev, conform carora Petro Porosenko este sustinut numai de 14,6% dintre alegatori, premierul fiind simpatizat de 1,3% dintre repondenti.

In ceea ce priveste cauzele acestei pierderi de popularitate, FT enumera, printre altele, conflictul fara sfarsit din estul Ucrainei, criza economica si ritmul lent al reformelor. Nemultumirea populatiei a fost accentuata inclusiv de unele dintre masurile adoptate de guvern in schimbul ajutorului FMI, precum cresterea de patru ori a preturilor la utilitati,

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?