Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Ce spune premierul despre tarifele mari, unirea cu România și frauda bancară

1 aug. 2015,, 13:40   Economie
3286 4
Стрелец: НАРЭ должно пересмотреть тариф на природный газ
Foto: voceabasarabiei.net
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică trebuie să revadă tariful pentru gazele naturale, în contextul reducerilor efectuate de concernul rus Gazprom pentru Moldova. Declaraţia a fost făcută de noul premier, Valeriu Streleţ, la emisiunea Fabrika.

Prim-ministrul a acuzat ANRE-ul că a majorat premeditat tarifele, ştiind că gigantul de la Moscova ar putea ieftini preţul.

"Odată ce s-a produs această reducere oficial anunţată de furnizorul rus, atunci ANRE-ul fără a aştepta audieri parlamentare, nu vreau să influenţez acest regulator independent, dar el e obligat să se convoace, să recalculeze încă odată că în caz contrar miroase a fraudă", a spus prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleț.

Premierul Valeriu Streleţ a subliniat necesitatea urgentării procesului de interconectare energetică dintre România şi Moldova şi prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău.

"România este principalul nostru susţinător, şi-n aspiraţiile de integrare europeană, dar astăzi nici autorităţile de la Bucureşti şi nici cele de la Chişinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat", a declarat șeful Cabinetului de miniștri.

Noul prim-ministru a vorbit şi despre situaţia din sistemul financiar-bancar.

"Foarte curând voi convoca consiliul pentru stabilitatea financiară pentru a clarifica această situaţie, pentru a aproba un caiet de sarcini dacă va fi nevoie ca să se demareze cât mai repede concursul pentru selectarea companiei care va derula etapa a doua a investigaţiilor legate de frauda din sectorul bancar", a precizat Valeriu Streleț.

În ce priveşte situaţia din regiunea transnistreană, Valeriu Streleţ a spus că planifică o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, pentru a discuta despre problemele populaţiei din stânga Nistrului, dar şi despre statutul regiunii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?