Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Candu: creşterea tarifelor ar trebui să fie motivată

1 aug. 2015,, 11:30   Economie
2793 1
Канду: рост тарифов должен быть экономически аргументированным
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului Andrian Candu promite să ia toate măsurile necesare pentru a revizui noile tarifele la gaze şi energie electrică, aprobat la mijlocul lunii iulie de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit agenţiei Infotag, Andrian Candu a declarat vineri, după încheierea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, ca în scopul prevenirii creşterii tarifelor sunt posibile mai multe scenarii, inclusiv o şedinţă de judecată.

"ANRE ar trebui să impună un moratoriu privind creşterea tarifelor până nu va fi efectuat un audit extern la companiile furnizori, sau putem merge în judecată. În orice caz, avem pârghii pentru a preveni creşterea tarifelor. Ducem negocieri atât cu comisiile parlamentare cât şi cu agenţiile subordonate Parlamentului, inclusiv ANRE", a spus Candu.

Potrivit speakerului, negocierile ar trebui desfăşurate în regim de urgenţă, deoarece din cauza inacţiunii autorităţilor au de suferit cetăţenii simpli.

"Nu trebuie să permitem populaţiei să sufere. Orice majorare a tarifelor trebuie să fie argumentată din punct de vedere economic", consideră preşedintele parlamentului.

Decizia privind majorarea tarifele pentru gaze şi energie electrică cu 15% şi respectov 35% a intrat vineri în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Ultima majorare a preţurilor la gazele naturale a avut loc în septembrie 2011. Furnizorii de gaze şi energie electrică şi-au motivat cererea de majorare a tarifelor prin devalorizarea valutei naţionale cu peste 50% în ultimele 12 luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?