Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ghimpu consideră că ANRE poate fi audiată doar de deputaţi de „orientare ideologică corectă”

31 iul. 2015,, 14:55   Politică
5594 7
Гимпу: Заслушивать НАРЭ могут лишь депутаты "правильной идеологической направленности"
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a solicitat vineri să fie desfăşurate audieri parlamentare cu participarea conducerii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind majorarea tarifelor la gazele naturale şi energia electrică, deşi ieri a refuzat să sprijine o propunere similară din partea Partidului Socialiştilor (PSRM).

Potrivit agenţiei "Infotag", politicianul s-a adresat spicherului Andrian Candu cu rugămintea, ca excepţie, să desfăşoare audieri privind acest subiect, deoarece este o temă extrem de sensibilă şi discutată pe larg în societate.

"Dorim să ştim de ce tarifele au fost majorate peste noapte, fără discutarea preliminară a acestui subiect cu societatea. Tarifele nu trebuiau să se majoreze şi nu este clar care au fost motivele ANRE", a spus Ghimpu.

În dialog s-a implicat deputatul socialist Ion Ceban, care i-a acuzat pe liberali de manipularea societăţii, deoarece PSRM a solicitat desfăşurarea audierilor, însă partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană nu i-a sprijinit.

"Noi joi am cerut ca acest subiect să fie inclus pe ordinea de zi, însă voi aţi refuzat. Nu este nimic altceva decît un nou concert", s-a indignat el.

Ghimpu, la rîndul său, a subliniat orientarea politico-ideologică diferită a deputaţilor, ceea ce îi permite să ceară desfăşurarea audierilor.

"Eu sînt liberalul Ghimpu, iar tu – socialistul Ceban. Nu îndrăzni să-mi dai lecţii şi să-mi spui ce să fac. Mai bine ai grijă de fracţiunea ta", a replicat liberalul principal.

În discuţie s-a implicat Candu, care a solicitat să fie încetate insultele publice şi a propus ca audierile să fie desfăşurate cu altă ocazie, "după consultări cu toate fracţiunile".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?