X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fermierii ar putea relua protestele; Agricultorii critică votarea pachetului agricol doar în lectura I

31 iul. 2015,, 14:50   Economie
2512 2
Сельхозпроизводители могут возобновить протесты из-за принятия пакета законопроектов по сельскому хозяйству только в I чтении
Foto: vfocuse.md
Protestele agricultorilor ar putea fi reluate, în condiţiile în care Parlamentul a votat doar în prima lectură pachetul agricol de legi în sesiunea primăvară-vară. Declaraţia a fost făcută pentru Jurnal.md şi aparţine preşedintelui Asociaţiei „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari.

„Pentru mine este absolut inexplicabil faptul că Parlamentul nu a adoptat pachetul agricol şi în a doua lectura până a pleca în vacanţă. Trei din patru proiecte propuse nu au nevoie de un aviz obligatoriu din partea Guvernului”, a menţionat Alexandru Slusari.

„Pentru proiectul ce prevede scutirea fermierilor de plata impozitului pe venit, Guvernul poate oferi avizul astăzi, astfel incit Legislativul să-l adopte până deseară. Nevotarea pachetului agricol în lectură finală va spori numărul fermierilor care vor pleda pentru reluarea protestelor”, a mai spus Slusari.

Pachetul agricol de legi a fost aprobat aseară de deputaţi după aproximativ o oră de discuţii. Acesta conţine mai mult modificări legislative în vederea susţinerii fermierilor, inclusiv amendamente privind majorarea Fondului de Subvenţionare şi a mecanismelor de creditare avantajoasă a agricultorilor.

Totodată, în proiectul de lege sunt prevăzute reguli pentru comerţul intern, precum şi obligativitatea guvernului de a-i include pe reprezentanţii asociaţiilor de fermieri în toate consiliile de administrare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?