X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Guardian: Putin este bogat cat timp cat este la putere

30 iul. 2015,, 19:00   Externe
4034 6

Foto: antena3.ro

Fostul bancher rus, Serghei Pugaciov, refugiat in Franta, dupa ce a parasit in graba Rusia de teama ca va fi asasinat si dupa ce a fugit inclusiv din Marea Britanie din cauza unor probleme de ordin juridic, a acordat un amplu interviu cotidianului The Guardian. A vorbit despre sine, despre Rusia si necazurile ei, dar si despre presedintele Vladimir Putin, candva un interlocutor zilnic, dar niciodata un prieten.

"Putin nu a fost niciodata un politician. Nici acum nu este. Nu-i plac dezbaterile. Putin este, mai degraba, un complexat", sustine fostul bancher. In opinia lui, personalitatea actualului locatar de la Kremlin s-a format in cei 20 de ani de activitate ca agent KGB, inclusiv ca spion in Germania de Est.

"El a fost si ramane un produs al Uniunii Sovietice. L-a vazut pe Brejnev si Biroul Politic. Parerile lui s-au format sub influenta televiziunii sovietice. Si nu s-a asteptat sa ajunga presedinte al Rusiei. A fost ceva spontan", sustine fostul bancher, mentionand ca Putin s-a instalat in fotoliul de sef al statului fara sa detina un plan coerent sau o viziune strategica.

"Cred ca este un geniu al raului, care a creat regimul criminal de astazi. S-a inconjurat de oameni care gandesc ca el, de fosti colegi din KGB, pe care nu-i stia insa foarte bine. Dar cu totii au inceput sa se imbogateasca", a precizat Pugaciov. El isi aminteste cum, cu prilejul unei discutii, Putin i-a spus ca vrea sa ramana la putere trei sau patru ani. "Si el dorea sa faca avere. Este un om foarte pragmatic. Am vorbit despre asta. Nu vroia ca, dupa incheierea mandatului, sa ramana sarac".

"Asta s-a intamplat cu vreo 10 ani in urma. Ce avere are Putin? Putin considera ca tot ce inseamna teritoriul rus ii apartine", spune fostul bancher. "Gazrpom, Rosneft, companii private. E imposibil sa calculezi. El este cel mai bogat om din lume, dar numai cat timp ramane la putere", crede Pugaciov. Iar el este de parere ca Putin va ramane presedinte pana la sfarsitul vietii, precum Brejnev sau Stalin. "Nu vad ce garantii ar putea obtine. Si nici el nu vede", si-a explicat Pugaciov punctul de vedere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?