X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Streleț către deputați: Sîntem contracronometru (VIDEO)

30 iul. 2015,, 15:07   Politică
3837 4

Streleț către deputați: Sîntem contracronometru
Foto : noi.md

Votul acordat de Parlament astăzi va însemna un vot pentru normalitate, un vot care va oferi cetățenilor siguranța că pot avea încredere în clasa politică. Cu acest mesaj a venit astăzi în plenul Parlamentului candidatul desemnat la funcția de premier, Valeriu Streleț, pentru a cere vot de încredere, notează NOI.md.

Liberal-democratul le-a amintit deputaților despre situația extrem de dificilă prin care trece astăzi Republica Moldova și care trebuie depășită cu orice preț.

„Relațiile cu partenerii de dezvoltare sînt la cel mai jos nivel din 2009 încoace. Anume în aceste condiții vin în fața dumneavoastră pentru a solicita vot de încredere. Avem nevoie de un guvern democratic, care s-a lăsat cam mult așteptat. Toți conștientizează că sîntem contracronometru, nu mai putem aștepta nicio zi. Scopul final este consolidarea unui stat puternic care să servească poporului”, a precizat Streleț de la tribuna Parlamentului.

Potrivit politicianului, principalul obiectiv al noului executiv va fi lupta cu corupția. „Acest fenomen a devenit omniprezent, generînd reacții în lanț, care erodează economia și statul de drept. Businessul tratează sistemul justiției drept un cost suplimentar, și nu o garanție de respectare a drepturilor lor – lucru anormal”, a precizat Streleț.

În plan extern, Valeriu Streleț a menționat că noul guvern își propune să obțină statutul de țară candidat la aderare în UE, precum și să dinamizeze dialogul politic cu Federația Rusă. Aprofundarea dialogului strategic cu SUA este un alt obiectiv prevăzut în programul de activitate.

În ceea ce privește maniera de lucru a noului cabinet, Valeriu Streleț a spus că nu va admite ca interesele de partid să dicteze activitatea Guvernului. „Îmi doresc să prevaleze spiritul de echipă, iar membrii cabinetului să depășească interesele înguste de partid”, a adăugat Streleț.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?