X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

AIE-3 iniţiază audieri parlamentare privind majorarea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale

29 iul. 2015,, 12:30   Economie
2715 4
АЕИ-3 инициирует парламентские слушания по тарифам
Foto: realitatea.md
Reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană – 3 (AIE-3) consideră necesară desfăşurarea de audieri parlamentare pentru a discuta deciziile Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de a majora tarifele la energia electrică şi gazele naturale pentru consumatorii finali, relatează agenția Infotag.

Candidatul la funcția de premier, vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Valeriu Streleţ, a spus marţi seara, după întrevederea cu conducerea Partidului Liberal (PL), că această problemă nu trebuie ignorată şi sînt necesare consultări urgente.

"Am discutat problema din jurul majorării tarifelor. Este un subiect extrem de sensibil pentru societate şi, din acest motiv, sînt necesare audieri parlamentare cu participarea tuturor părţilor. Trebuie să găsim o soluţie benefică pentru toţi", consideră el.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a opinat că "majorarea tarifelor la gazele naturale nu este justificată şi AIE-3 trebuie să ia asta în calcul".

"Dacă tarifele la energia electrică pot fi puţin majorate, atunci pentru majorarea tarifelor la gaze nu au existat premise. Vom desfăşura în Parlament audieri, vom crea o comisie specială care va clarifica această situaţie. Consider că este inadmisibil de transferat problemele politicienilor pe umerii cetăţenilor de rînd", a menţionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?