X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Europa sprijină decizia de a ridica tarifele în Republica Moldova

29 iul. 2015,, 08:45   Societate
3914 8

Foto: n4.md

Secretariatul Comunității Energetice salută deciziile de ajustare a tarifelor la energiaelectrică şi gazele naturale luate de ANRE, transmite NOI.MD cu referire la mesajul întreprinderii.

Secretariatul Comunității Energetice salută deciziile Consiliului de Administrație al AgențieiNaționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din 18 iulie curent privind ajustareatarifelor la energia electrică și gazele naturale livrate consumatorilor finali şi stabilirea tarifelorpentru serviciile de distribuție a acestor resurse energetice.

Potrivit sursei citate, actuala ajustare a tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali afost necesară pentru a evita o posibila criză energetică, care s-a intensificat odată cu deprecierealeului moldovenesc. Vice-directorul Secretariatului Comunității Energetice, Dirk Buschle, adeclarat că„decizia ANRE constituie e precondiție necesară pentru stabilizarea sectoruluienergetic din Republica Moldova, dar ea trebuie continuată, făcîndu-se mai mulți pași șireforme fundamentale .”

În comunicat se mai arată că aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electriceva înlătura cazul de nerespectare de către Republica Moldova a obligaţiilor sale prevăzute deDirectiva 2009/72/EC cu privire la normele comune pentru piața internă de energie electrică. Înluna mai 2015, Secretariatul Comunității Energetice a expediat ANRE o scrisoare deschisă, încare a anunţat că va iniția o procedură preliminară de sancţionare în legătura cu nerespectareaadoptării tarifelor de distribuție aplicabile pentru toți consumatorii eligibili, inclusiv pentrufurnizori. Scopul acestei scrisori a fost de a oferi Republicii Moldova posibilitatea de a reacționa,în termen de două luni, la cazul de nerespectare a legislației Comunității Energetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?