X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Bulat: Preconizăm să începem cu reorganizarea Primăriei Chișinău

28 iul. 2015,, 17:20   Capitala
3330 1
Булат: Мы планируем начать с реорганизации Кишиневской примэрии
Foto: jurnal.md
A treia fracțiune din cadrul Consiliului Municipal, după numărul de mandate (6) este cea a Blocului "Platforma Populară Europeană din Moldova". Totuși, secretarul fracțiunii PPEM, Veaceslav Bulat, consideră că voturile lor sînt la fel de importante și ei deja știu ce vor propune în primul rînd spre examinare la prima ședință a CMC, relatează NOI.md.

„Vom vota bazîndu-ne pe programul nostru electoral, care va fi și programul activității noastre pe durata mandatului. Potrivit acestuia, noi am divizat acțiunile noastre în cîteva subgrupuri: în cele pe care preconizăm să le promovăm în primele 100 de zile, în decursul unui an sau în perioada de timp rămasă”, a spus consilierul municipal.

Bulat a mai precizat că se propune mai întîi examinarea chestiunii privind reorganizarea Primăriei, adoptarea unei noi organigrame, a regulamentelor acesteia și crearea unui „ghișeu unic”. Spre exemplu, reorganizarea Primăriei are ca obiectiv reducerea personalului aparatului birocratic și reorganizarea direcțiilor și secțiilor. Examinarea acestor chestiuni a fost inițiată încă la ultima ședință a CMC-ului din legislatura precedentă, deoarece, începînd cu anul 2012, angajații Primăriei primesc salariul nelegitim. Chirtoacă și-a asumat obligațiile și a aprobat aceste regulamente și statul de funcțiuni, deși aceste lucruri nu intră în competența lui. Cancelaria de Stat a contestat hotărîrea lui în instanța de judecată și a cîștigat, de aceea Consiliul Municipal trebuie să examineze aceste proiecte.

De asemenea, există numeroase întrebări la adresa directorilor interimari ai diverselor întreprinderi municipale, în care s-a creat o situație dificilă, ba chiar critică. De aceea fracțiunea PPEM intenționează să propună organizarea unui concurs deschis care va fi transmis în regim on-line, pentru ca toți să poată viziona procesul de selectare a candidaturilor la posturile de conducere. Iar „ghișeul unic” presupune că omul va depune documentele necesare la un singur ghișeu, și nu va mai umbla prin birourile funcționarilor, împărțind mite.

Fracțiunea PPEM va propune să se introducă pe cea mai apropiată ordine de zi chestiunea referitoare la Piața Centrală, deoarece a primit plîngerile cîtorva sute de cetățeni care muncesc la Piață.

Unele proiecte nu au fost finalizate în cadrul CMC-ului din legislatura precedentă. „Dar totul ce am inițiat noi pentru elaborarea planurilor detaliate, toate lucrările ce țin de planul zonal al centrului capitalei, registrul monumentelor, sigur că trebuie continuate, consideră Veaceslav Bulat. În fracțiunea noastră este un specialist – Ion Ștefăniță, care dorește să se ocupe de aceste chestiuni. De asemenea, în componența precedentă a Consiliului Municipal nu a reușit să ducă la bun sfîrșit activitatea comisiei de urmărire pentru examinarea activității ilicite a primarului general. Noi le vom propune altor fracțiuni. Dacă ele vor dori să-i delege pe reprezentanții săi în această comisie, atunci ea își va continua activitatea”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?