Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Sprijinirea Moldovei rămîne o prioritate a programului polonez de dezvoltare

28 iul. 2015,, 10:35   Economie
2419 1
Помощь Молдове остается приоритетной в польской программе по развитию
Foto: trm.md
Moldova a fost şi rămîne ţară prioritară în cadrul programului polonez de asistenţă pentru dezvoltare. O declarației în acest sens a făcut subsecretarul de stat al Poloniei pentru dezvoltarea cooperării, diaspora poloneză şi politica de Est, Konrad Pawlik, luni, la întrevederea de la Chişinău cu viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Andrei Galbur.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Ministerului de Externe, oficialii au apreciat înalt dinamica şi consistenţa dialogului politic bilateral. Galbur a adus mulţumiri pentru susţinerea constantă din partea Poloniei a parcursului european al Republicii Moldova, promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa UE şi asistenţa financiară acordată în diverse domenii, în special în agricultură şi educaţie.

Potrivit lui Konrad Pawlik, pentru următorii 5 ani Moldova va rămîne ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei.

Oficialul polonez a spus că implementarea Acordului de asociere RM-UE reprezintă o perioadă crucială pentru Moldova, asigurînd autorităţile de sprijinul ferm al Poloniei pentru continuarea reformelor.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind organizarea, pînă la finele anului curent, a Comisiei mixte moldo-poloneze pentru integrare europeană, precum şi a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?