X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Noua componență a CMC se întrunește în prima ședință

28 iul. 2015,, 08:50   Societate
2060 1

Foto: noi.md

Consiliul Municipal Chișinău se va întruni astăzi în prima ședință, după mai bine de o lună de la alegerile din 14 iunie. Organizarea acesteia a întîrziat din cauzasolicitării PSRM de renumărare a voturilor. În urma proceselor de judecată, Curtea de Apel a respins cererea socialiștilor.

La prima întrunire, urmează să fie validate mandatele aleșilor locali și desemnate fracțiunile.

Consiliul Municipal Chişinău va fi format din reprezentanţii a şapte partide.

Potrivit rezultatelor scrutinului din 14 iunie, Partidul Socialiştilor a obţinut 19 mandate. Formaţiunea a acces pentru prima oară în Consiliul Municipal Chişinău.

Urmează Partidul Liberal, cu 17 locuri. Partidul Popular European din Moldova, care a participat la alegerile locale ca bloc electoral, va avea şase reprezentanţi în CMC.

Formaţiunea "Partidul Nostru" va avea de trei consilieri. Tot trei mandate a obţinut şi Partidul Comuniştilor. PLDM va fi reprezentat de doi consilieri, iarPartidul Democrat are un singur ales.

O majoritate, la limită, poate fi constituită în CMC de către partidele proeuropene. O eventuală alianţă dintre PL, PPEM, PLDM şi PDM le-ar asigura acestor formaţiuni 26 de voturi.

În timp ce partidele de stînga, PSRM, PCRM şi formaţiunea "Partidul Nostru"ar acumula împreună 25 de voturi.

Principalele sarcini ale CMC vor fi aprobarea unor proiecte pentru amenajarea uneiparcări subterane în Piața Marii Adunări Naționale, modernizarea Întreprinderii "Parcul urban de Autobuze", introducerea tichetării eletronice în transportul public și aprobarea unui plan urbanistic general al orașului.

Asta în condițiile în care fosta componența a CMC s-a remarcat prin certuri și îmbrînceli în timpul ședințelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?