Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Compania nu recunoaşte decizia Consiliului Concurenţei

27 iul. 2015,, 13:30   Societate
2566 0
Компания SCAVOLIN SRL не признает решение Совета по конкуренции
Foto: newsmaker.md
Conducerea companiei Scavolin SRL, în a cărei privinţă Consiliul Concurenţei a aplicat o amendă de 21 de milioane de lei pentru "concurenţă neloială şi poziţie dominantă pe piaţă", s-a plîns să Consiliul nu a informat compania despre decizia sa.

În declaraţia companiei Scavolin SRL, citată de agenţia "Infotag", se menționează că "informaţia enunţată de Consiliu într-o conferinţă de presă a devenit o adevărată surpriză pentru noi".

"Pe toată durata activităţii sale, compania Scavolin SRL niciodată nu a fost acuzată de fraudă sau comportament neprofesional pe piaţa serviciilor turistice", se menţionează în documentul citat.

Consiliul Concurenţei a acuzat Scavolin SRL de achiziţionare ilegală a companiei Anesto Tur SRL, ceea ce, în opinia sa, a dus la crearea "poziţiei dominante pe piaţă".

"Monopolizarea pieţei turistice poate fi considerată concentrarea sub controlul unui grup a întreprinderilor din toate direcţiile turistice – Bulgaria, Grecia, Antalya, Egipt, Muntenegru şi altele. Totodată, Scavolin SRL este specializată în prestarea serviciilor pe direcţia Turcia-Antalya", se menţionează în document.

Directorul companiei, Nicolai Meraji, consideră că chiar şi după preluarea Anesto-Tur, Scavolin nu a obţinut pe direcţia Turcia-Antalya poziţie dominantă.

"Avînd în vedere omogenitatea pachetelor turistice oferite pe această direcţie, decizia unei companii, în cazul dat Scavolin SRL, nu influenţează considerabil concurenţa eficientă şi nu facilitează stabilirea preţurilor umflate", consideră top-managerul companiei.

În legătură cu aceasta, Scavolin SRL "nu poate accepta decizia Consiliului şi intenţionează să-şi protejeze drepturilor pe toate căile legale".

Scavolin SRL a declarat că, în ciuda situaţiei create, compania este gata şi dispune de toate mijloacele pentru îndeplinirea obligaţiunilor asumate faţă de clienţi şi parteneri.

"Starea financiară a Scavolin SRL este stabilă şi permite asigurarea transportării moderne şi în condiţii adecvate a clienţilor noştri la destinaţie, odihnei în sine şi revenirea la timp", se subliniază în declaraţia companiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?