Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Moldova speră la continuarea programului Compact

25 iul. 2015,, 18:00   Societate
2670 0

Foto: radio-resita.ro

Moldova speră la continuarea şi extinderea programului Compact, realizat în republică de Fundaţia "Provocările Mileniului - Moldova", din fondurile Guvernului SUA. Despre aceasta a declarat vineri Prim-ministru interimar Natalia Gherman, la întrevederea de la Chişinău cu directorul adjunct al corporaţiei americane "Provocările Mileniului", Fatema Sumar.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă al Guvernului, Gherman a exprimat interesul faţă de extinderea programului, în particular ăn domeniul energetic - în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, cât şi diversificarea şi exploatarea surselor alternative de energie, deoarece siguranţa energetică este o prioritate strategică a Guvernului de la Chişinău.

Ea a apreciat înalt rezultatele implementării proiectelor programelor în domeniul infrastructurii drumurilor şi cel al agriculturii sustenabile, menţionând că graţie acestui suport Guvernul întreprinde paşi concreţi în realizarea obiectivelor prevăzute în Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

În septembrie Gherman intenţionează să plece la New York pentru a discuta cu reprezentanţii corporaţiei posibilitatea lansării programului Compact-II.

Conform comunicatului, Fatema Sumar a apreciat înalt implementarea Programului Compact, menţionând că Moldova este lider al acestui program.

Ea a spus că programul este doar începutul unei colaborări pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova.

Programul Compact, cu bugetul de $262 mil., prevăzut pentru anii 2010-2015 şi este finanţat de Guvernul SUA. Programul prevede restabilirea a 93 km din drumul Sărăteni-Soroca şi unele drumuri locale (în general 127,7 km), precum şi sprijinirea procesului de dezvoltare a agriculturii prin restabilirea a 10 sisteme de irigare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?